Informace ke studentskému workshopu, Praha, 10-12. XI. 2019

Workshop se koná v rámci grantu Visegradského mezinárodního fondu. Primárním cílem je oslovit studenty polonistiky, slovakistiky, hungaristiky, bohemistiky v zemích V4 a formou společného workshopu jim poskytnout možnost seznámit se s kolegy z jiných pracovišť a zároveň je motivovat k případné další spolupráci.

Stěžejním programem budou prezentace o překladech, kdy student poreferuje o vlastním překladu, otázkách, problematických bodech a zajímavostech daného textu. Student si text k překladu může vybrat sám po domluvě s vyučujícím (alespoň většina zájemců preferuje tuto variantu), pokud by někdo potřeboval, text k překladu zašleme. Délka referátu je 10-15 minut. Každý překládá podle své jazykové profilace (tedy mezi jazyky polština, maďarština, slovenština, čeština). Program bude upřesněn podle počtu přihlášených a podle jazykových profilací.

Pokud se z daného pracoviště nemůže workshopu zúčastnit nikdo z vyučujících, prosíme, aby i v tomto případě studenty s touto možností seznámili – studenti nechť kontaktují přímo mě e-mailem (simkol50@gmail.com).

Z grantu je studentům i pedagogům propláceno ubytování, cestovné, bude zajištěno i stravování.

Ubytování pro studenty bude zajištěno na koleji, pro pedagogy v ubytovacích zařízeních Univerzity Karlovy.

Ohledně ubytování a cestovného prosím vyplnit informace na přihlášce (zde ke stažení) a zaslat co nejdříve, aby bylo možné zadat objednávky včas. V případě ubytování nejpozději do 10. X., v případě cestovného do 15. X.

 

Předběžný program:

Neděle 10. XI. – příjezd, ubytování

Pondělí 11. XI. – workshop

Úterý 12. XI. – odjezd

Úvod > Aktuality > Akce > Informace ke studentskému workshopu, Praha, 10-12. XI. 2019